Wereldklok

Een Wereldklok laat je direct zien hoe laat het is op andere tijdzones of landen op de wereld.

Als je weleens droomt van een Wereldreis, altijd op reis bent of zaken doet met het buitenland dan is het handig om een wereldklok te hebben om de verschillende tijdzones te bekijken.

Wereldklok met 11 uurwerken voor kantoorOp andere delen van de wereld hebben ze andere tijdzones, totaal maar liefst 24. Om te kijken hoe laat het in andere landen is kun je gebruik maken van de wereldklok. Zo ben je altijd op de hoogte van de tijd aan de andere kant van de wereld.

Onderstaande wereldklok maakt gebruik van 12-uurs AM PM tijdsaanduiding. Wilt u leren of de vermelden tijd in de middag of in de avond is, kijk dan op de pagina over AM PM.

Bekijk op onze online wereldklok direct de lokale tijd in New York, Los Angeles, Moskou, Parijs, London en andere grote wereldsteden.

[table id=1 /]

Tijdzones in de wereld
De aarde draait rond, hierdoor staat ieder deel van de aarde op een andere tijd haaks in lijn met de zon. Als bij ons de zon schijnt overdag, dan staat de andere kant van de aarde letterlijk in de schaduw. Hierdoor is het aan de andere kant van de wereld nacht, als het bij ons dag is.

De aarde is verdeeld in 24 tijdzones. De aarde is 360 graden rond. Hij kan hierdoor evenredig verdeeld worden in 24 stukken van elk  15°. Elk deel heeft een andere tijdzone met een verschil van 1 uur per deel. De aarde is na 24 uur/tijdzones doorlopen te hebben weer terug bij het begin.

De meeste landen houden om geografische redenen de landsgrenzen waarin een enkele tijdzone wordt toegepast. Bij hele grote landen als bijvoorbeeld Amerika, China en Rusland worden staatsgrenzen aangehouden.


Overzichtskaart met tijdzone overzicht.

wereldklok-tijdzones-kaart
Wereld Tijdzones Overzicht Kaart

Let op, de GMT tijden houden op deze wereldkaart geen rekening met zomertijd!

Plaats een Reactie